Muslingesuppe.
4 personer
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 stang bladselleri
1-2 løg
11/4 l hønseboulion
2 kg muslinger evt forkogt i skal
1 dl fløde
2 æggeblommer
1 dl hvidvin
½ tsk karry
salt, peber
Svits hvidløg i lidt olie. Skær gulerødder, bladselleri og løg i grove stykker og kom dem i gryden sammen med hønseboulion, karry og hvidvin. Kog det i 20 min.
Kom muslingerne i og kog dem ved stærk varme i 5 min (eller til de åbnes, tages op efterhånden som de er færdige)
Suppen sies og gives et opkog.
Legêr suppen med de rørte æggeblommer og fløden. Suppen må ikke koge efter æggene er tilsat.
Læg et par muslinger i en tallerken og hæld suppe over, resten serveres ved siden af. Forskellige snittede svitsede grønsager kan kommes i suppen inden den serveres.
Lune flutes eller pestobrød serveres til.
Pestobrød.